Gezonde voeding - Gezonde voeding - eet verantwoord en gezond!

Gezonde voeding

eet verantwoord en gezond!

Slow juicen

Slowjuicen de nieuwe rage onder gezondheidfreaks

De laatste jaren zie je steeds vaker dat het accent op gezonde voeding komt te liggen en dat het bewustzijn onder een bepaalde bevolkingslaag groeiende is. De laatste paar jaar zijn zogenaamde superfoods dan ook bijzonder populair. Superfoods zijn een verzamelnaam voor vruchten die van bepaalde voedingstoffen een hoge concentratie bevatten. Hierbij kan gedacht worden aan eigenschappen zoals proteine, enzymen, mineralen, vitamine, aminzouren, anti-xoidanten en nog veel meer. Een andere trend welke nu alweer meer dan tien jaar gaande is en welke nog steeds groeit is het slowjuicen.

Wat is slowjuicen?

Slowjuicen is, zoals de naam al zegt, het langzaam persen van groente en fruit. Hierdoor blijven vitamine, enzymen en mineralen beter in het sap bewaard. Ook komt er door de langzame persing weinig zuurstof bij het sap waardoor die meer weinig zal gaan schiften. De smaak van het sap, maar ook de hiervoor benoemde positieve bestandsdelen blijven hierdoor tenminste 48 behouden, wanneer het sap koel wordt bewaard. Daarin onderscheid een slowjuicer zich van een sapcentrifuge.

Verscheidenheid aan apparaten

Met het steeds bekender worden van het slowjuicen komen er ook steeds meer bedrijven met een slowjuicer. Afgelopen jaar kwamen ook de bekende merken, zoals Philips en Panasonic met een eigen slowjuicermodel. Er zijn echter ook bedrijven die zich er helemaal in hebben gespecialiseerd, zoals Hurom en Kuvings. Er wordt op internet flink wat geschreven over welk slowjuicermerk of model het beste is. De waarheid is echter dat de technologie er voor zorgt dat de modellen elkaar steeds sneller opvolgen. Zo hebben de nieuwste modellen bijvoorbeeld een sapstop of een pulphendel, waarmee bepaald kan worden hoeveel pulp er in het sap komt. Dat maakt het weer makkelijk om smoothies te maken. Het ligt er echter ook helemaal aan waarvoor en hoe vaak je een slowjuicer wilt gebruiken.

Wat wordt er zoals geperst met een slowjuicer

De meeste slowjuicers kunnen goed overweg met groente en fruit, hoewel de horizontale slowjuicers normaal gesproken beter zijn voor de verwerking van tarwegras. Bij het slowjuicen wordt vaak spinazie en wortels geperst, maar ook bietjes, bleekselderij, kool en andere groenten zijn geen uitzondering. Vaak wordt er ook nog fruit bij gedaan om het sap een prettige smaak te bezorgen.

Home - Sitemap - Disclaimer